Vliegtuig Pamir Airways crasht in Afghanistan

In Afghanistan is een lijnvliegtuig van Pamir Airways neergestort tijdens een binnenlandse vlucht. Het toestel was op weg van Kunduz naar de hoofdstad Kaboel. Er waren 43 mensen aan boord. Het is nog niet duidelijk of er overlevenden zijn.

Luidens woordvoerder Zemaray Bashary van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, verloor de verkeersleiding op de luchthaven van Kaboel het contact met het toestel toen het zich 30 km van de Afghaanse hoofdstad bevond. De Antonov An-24 is neergestort in het gebied van de Salang Pass. Mogelijk liggen slechte weersomstandigheden aan de basis van het ongeluk.

Aan boord van het toestel waren 38 passagiers, waarvan 6 buitenlanders,  en 5 bemanningsleden. Pamir Airways is een Afghaanse luchtvaartmaatschappij die werd opgericht in 1995. De maatschappij heeft naast de neergestorte Antonov ook nog 5 Boeings in haar vloot.