Werchters bier Jack-Op weer op de markt

Het Werchterse Jack-Op-bier kan weer gedronken worden. AB InBev zette in 2008 de productie van het bier stop, maar burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar kreeg de toelating van de bierreus om het bier in beperkte hoeveelheden toch weer op de markt te brengen.

"Het verhaal lijkt op dat van Hoegaarden, waar AB InBev enkele jaren geleden ook teruggekomen is op zijn beslissing om het witbier in Jupille te gaan brouwen. Van het bier, dat in deze streek en ook bij de Leuvense studenten zeer populair was, zal per jaar zo'n 200 hectoliter gebrouwen worden. AB InBev zal het bier enkel verkopen in de streek rond Werchter, waar het van 1869 tot 1965 gebrouwen werd door de lokale brouwerij De Palmboom", zegt Claes.

De nieuwe Jack-Op wordt gebrouwen door brouwerij Boon in Lembeek. De eerste kan vrijdag gedronken worden in het cultuurhuis "de Jack-Op" in de voormalige brouwerijgebouwen in Werchter, waar tevens een tentoonstelling opent over het bier en waar een boek over de geschiedenis van de Jack-Op wordt voorgesteld. In de foyer van het cultuurhuis krijgen de mooiste stukken uit de tentoonstelling een permanente plaats.