Werken geluidsschermen E40 Erpe-Mere van start

Langs de E40 in Erpe-Mere zijn vanmorgen de werken gestart voor de installatie van geluidsschermen. Het gaat om het grootste en duurste project ooit voor geluidsschermen in Vlaanderen.

De geluidsschermen komen er nadat studies hadden gewezen op gezondheidsrisico's voor mensen die vlak bij de snelweg wonen. In de buurt van de E40 in Erpe-Mere staan ongeveer 500 woningen en 2 schooltjes.

Daarom werd beslist om over een afstand van 5 kilometer geluidsschermen te plaatsen. De werken hebben een kostenplaatje van 4 miljoen euro en duren tot november.

Een deel van de kosten neemt de gemeente voor zijn rekening, zegt burgemeester Hugo De Waele (CD&V) van Erpe-Mere. "Als gemeente leggen wij daar eenderde bij. Dat komt neer op een bedrag van 1,2 miljoen euro. Voor de gemoeds- en nachtrust van de mensen is deze investering nodig, want de intensiteit van het verkeer is ook 's nachts enorm toegenomen."