"Schandelijk, die voorstelling van homo's"

"De video is een aaneenrijging van homofobische stereotypen van hen die anders geaard zijn. De soldaten in de clip werken mee aan een schandelijk karikaturale voorstelling van homoseksuele soldaten in het leger". Door deze klacht van voormalig infanterist James Pietrangelo werd de video onmiddellijk verwijderd van de officiële YouTube-account van de realisator van de video, Codey Wilson.

Wilson, zelf een soldaat, had nochtans zijn homoparodie op Ke$ha's "Blah, blah blah", met als hoofdrolspelers een groep Amerikaanse soldaten, gestationeerd in Irak, op voorhand verdedigd door in een mededeling te stellen dat "er niets verkeerd is met homoseksualiteit in het leger". Toch werd de video, die een opeenvolging bleek te zijn van clichés over homo's, niet door iedereen gesmaakt.

Niet alleen het karikaturale karakter van de clip, ook het oneigenlijk gebruik van allerlei militair materiaal was een directe aanleiding om in te grijpen. Woordvoerder Tom Collins van het VS-leger zei aan Metro Weekly: "We konden niet anders dan de verantwoordelijken in Irak contacteren, met de bedoeling dat zij de nodige stappen zouden ondernemen."

Ook al werd de clip verwijderd op de account van de maker van de video, toch blijft hij via andere accounts beschikbaar, zoals hier.

lees ook