"The Queen is dood. Hm, grapje!"

Gisteren meldde radiopresentator Danny Kelly tijdens het spelen van het nationale volkslied in een regionaal BBC-programma dat "Queen Elisabeth II" overleden was. De producer van het programma greep onmiddellijk in, maar het kwaad was al geschied.

Kelly verduidelijkte, na het overlijdensbericht, dat “Queen Elisabeth II” de naam was van een fan op de Facebookpagina van het radioprogramma en dat die fan plots verdwenen was. “Queen Elisabeth II” werd dus enkel als grap gebruikt.

De BBC heeft zich intussen verontschuldigd: “Ook al werd de uitlating gedaan in een luchtig stuk over vrienden op sociale media, en onmiddellijk gecorrigeerd, toch was deze opmerking compleet ongepast. De BBC verontschuldigt zich dan ook onvoorwaardelijk”.

Buckingham Palace weigerde elk commentaar.

lees ook