Demotte schorst wapenlicenties Thailand

Waals minister-president Rudy Demotte (PS) heeft beslist de uitvoerlicenties voor wapens naar Thailand te schorsen. Het kabinet van Demotte heeft een bericht van RTBF in die zin bevestigd.

Thailand bevindt zich momenteel in een zware politieke crisis. De afgelopen weken zijn al meer dan 30 doden gevallen bij confrontaties tussen het leger en betogers die een wijk van de hoofdstad Bangkok bezetten.

De Waalse diensten volgen de politieke toestand in het land reeds langer op. Ook de bedrijven met uitvoerlicenties werden gecontacteerd. Die waren al heel voorzichtig, luidde het bij het kabinet-Demotte. De uitvoerlicenties zijn nu opgeschort tot de rust weergekeerd is in Thailand.

Wapenfabrikant FN Herstal, die verschillende contracten heeft met Thailand, werd vandaag officieel ingelicht over de schorsing van de licenties. "We respecteren de beslissing en wachten het verloop af", verklaarde een woordvoerder van het bedrijf.