Die dag werd Diana een sprookjesprinses

"Toen ik haar voor het eerst zag die dag, dacht ik, lieve hemel, men heeft haar veranderd in, ik moet het toegeven, een zeer mooie vrouw. Die dag was ze een soort van sprookjesprinses. Het leek alsof ze werd overgeleverd aan de wereld, die dag." Zo denkt Lady Diana’s broer, Charles Spencer, terug aan de trouwdag van zijn zus. Maar niet alles verliep die 29e juli 1981 naar wens.

Dat vertelde Spencer in een interview met het Amerikaanse programma “Entertainment Tonight”. Vooral de grote diamanten diadeem die Diana droeg, leidde tot de nodige problemen.

Spencer: “Ik herinner me dat ze een vreselijke hoofdpijn had, omdat ze niet gewoon was de diadeem een hele ochtend lang te dragen. Toch bleef ze er ontspannen en gelukkig uitzien.” De diadeem was een erfstuk van de familie Spencer.

“Ik herinner me ook dat ik na het huwelijk naar huis ging en dacht: “dat hebben we weer gehad”. Ik realiseerde me toen niet hoe belangrijk die dag geweest is, en niet het minst voor Diana zelf”, besluit de graaf, die nog altijd een stuk van de huwelijkstaart beweert te bezitten.

lees ook