Geld gestolen op benefiet voor rolstoelgebruiker

In Gingelom zijn dieven aan de haal gegaan met de opbrengst van een benefietavond voor rolstoelgebruiker Joeri Sonck. Met het geld wou Joeri een nieuwe rolstoel kopen om rolstoelbasket te spelen.

Vorige vrijdagavond was er een benefiet in een feestzaal in Sint-Truiden voor de gehandicapte Joeri Sonck. Het benefiet bracht 3.000 euro op. Joeri speelt bij de nationale rolstoelbasketploeg en wilde met het geld een nieuwe, lichte rolstoel kopen.

"Tijdens het opruimen is het geld verdwenen", vertelt Joeri Sonck. "Mijn moeder had alle tombolaprijzen ingeladen die nog over waren. Toen ze thuiskwam, merkte ze op dat ze het geld vergeten was. Daarop heeft mijn moeder onmiddellijk naar de feestzaal gebeld en is ze ernaartoe gereden. Daar kreeg ze het doosje met geld overhandigd, maar daar zaten nog maar een paar briefjes en wat kleingeld in", aldus een aangeslagen Joeri.

De politie onderzoekt de diefstal. Joeri hoopt dat de dief of dieven de gestolen opbrengst van het benefiet terugbrengen.