Musea Brugge kopen Permeke en Wouters

De Musea Brugge hebben 6 belangrijke schilderijen van Rik Wouters, Constant Permeke en Jean Brusselmans gekocht. De werken vormen "een perfecte aanvulling bij de Vlaamse expressionisten die in de jaren 80 werden aangekocht en die ook allemaal afkomstig waren uit de voormalige verzameling van de Kortrijkse industrieel Tony Herbert."

4 van de 6 werken zijn van Jean Brusselmans (1884-1953). Daarnaast is er een schilderij (foto in tekst) van Rik Wouters (1882-1916), een tegenhanger bij het bronzen beeld "Huiselijke zorgen" en een typisch werk (foto boven) van Constant Permeke (1886-1952). De totale prijs bedraagt 1.560.000 euro.

De financiering wordt gespreid over 2 kalenderjaren en gebeurt via het museaal investeringsfonds, een systeem waarbij per verkocht toegangsticket een vooraf bepaald percentage wordt gestort ten voordele van het centrale aankoopfonds van de Brugse musea.

De aanwinsten zullen vermoedelijk begin juli in het Arentshuis gepresenteerd worden.

KMKG zet 84 meesterwerken online

De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) in Brussel hebben intussen 84 meesterwerken uit hun collectie geselecteerd en online geplaatst. Bij het aanklikken verschijnt het kunstwerk vergroot. De bezoeker vindt er ook de technische fiche van het werk en kan inzoomen of meerdere foto's van het werk oproepen.

Meest gelezen