PVDA+ aast op stem misnoegde kiezer

PVDA+ roept Belgen die misnoegd zijn over de politieke gang van zaken op om toch naar de stembus te gaan en een stem te geven "tegen dit politieke circus". Dat bleek vandaag bij de lancering van de campagne van de partij.

In 2009 pakte PVDA+ al uit met een opvallende affiche waarop verschillende politici werden afgebeeld met een clownsneus op. De rode neuzen zijn dit jaar verdwenen, maar het circus blijft aanwezig. "Het parlement is een groot circus geworden, met BHV als hoofdact." Een stem voor PVDA+ is volgens woordvoerder Raoul Hedebouw "een stem tegen het circus, maar ook een stem voor inhoud. Wij zijn geen dromers, maar brengen antwoorden", poneert hij.

PVDA+ verdubbelde bij de vorige verkiezingen haar kiezersaantal, maar hield daar geen enkele zetel aan over. Voorzitter Peter Mertens, die de Antwerpse Kamerlijst trekt, benadrukt dat een stem voor PVDA+ een nuttige stem is "om de anderen wakker te houden in de Kamer". "Ik heb geen glazen bol. Ik kan niets beloven, maar ik kan niet uitsluiten dat we een zetel halen", aldus Mertens.

Strijdpunten:

  • een miljonairstaks moet de crisis mee betalen
  • recht op brugpensioen
  • de energiekost moet worden gedrukt via een verlaging van de btw op gas en elektriciteit van 21 naar 6 procent.
  • "Inbev-wet", waarbij winstgevende bedrijven het verbod krijgen op elke vorm van collectief ontslag
  • tegen elke splitsing in de sociale zekerheid

lees ook