Recreatiepark De Vijvers wordt vakantiedomein

Het recreatiedomein De Vijvers in Averbode wordt de komende jaren omgebouwd tot een vakantiedomein met veel aandacht voor sport. Een investeerder ziet graten in het project en ook de provincie Vlaams-Brabant zet er zijn schouders onder.

Op het domein komen 200 vakantiewoningen, een jeugdherberg, sportterreinen en een evenementenhal van 13.000 vierkante meter. Jonge sporters zullen er in een opleidingscentrum terechtkunnen waar bekende sporters als Sven Nijs, Kim Clijsters en Tia Hellebaut les zullen komen geven aan opkomende talenten.

"Met dit project willen we Vlaams-Brabant op de kaart zetten in België", zegt gedeputeerde Julien Dekeyser. "In het opleidingscentrum komt een opleiding voor professionele sporters. Bekende sporters zullen na hun actieve carrière jonge sporters komen opleiden om tot de topklasse van de wereld te behoren."

De eerste gebouwen zouden begin volgend jaar al opgetrokken worden.