Rouwregisters voor Bobbejaan Schoepen

De gemeentes Kasterlee en Boom openen vandaag rouwregisters voor Bobbejaan Schoepen, die gisteren overleden is. Boom is het geboortedorp van Schoepen en in Lichtaart, een deelgemeente van Kasterlee, heeft hij bijna 50 jaar geleden het familiepretpark Bobbejaanland opgericht.

"Hij heeft een grote betekenis voor onze gemeente omdat het familiepark zijn naam draagt", zegt burgemeester Ward Kennes. "Zijn naam blijft in onze gemeente klinken als een klok." Het rouwregister ligt in het sociaal huis in Lichtaart en kan elke voormiddag van 9 tot 12 uur ondertekend worden.

De familie van Bobbejaan Schoepen heeft intussen laten weten dat ze niet meer beschikbaar is voor commentaar. Op de website www.bobbejaan.be is een online condoleanceregister geopend.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege noemt Schoepen een van de grootste Vlaamse entertainers. Op zakelijk gebied was hij, volgens de minister, zijn tijd ver vooruit. "Vele Vlamingen genieten nu nog van zijn muzikale vakmanschap. Dat generaties artiesten aan Bobbejaan schatplichtig zijn, werd vorig jaar bij zijn hommage nog maar eens in de verf gezet. Voor zijn inspiratie zullen velen hem eeuwig dankbaar blijven."