Voor LDD zijn "uw centen" het belangrijkste

Lijst Dedecker gaat naar de verkiezingen met de slogan "uw centen, daar draait het om". Volgens partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker is het inkomen van de mensen die hard willen werken het allerbelangrijkste, zelfs belangrijker dan de staatshervorming.

LDD maakt van "uw centen" een prioriteit in haar verkiezingsprogramma. Daarvoor hanteert ze 10 speerpunten, die gericht zijn op mensen "die het niet cadeau krijgen". Hoewel het communautaire pas het tiende speerpunt vormt, kan er volgens Jean-Marie Dedecker geen regering gevormd worden vooraleer BHV van de baan is. "De uitvoering van dit partijprogramma lukt alleen in een confederatie", benadrukt hij. Een maximaal Vlaanderen binnen een minimaal België dus.

De partij wil misbruik in de sociale zekerheid aanpakken want de sociale zekerheid moet "een vangnet zijn in plaats van een hangmat". Dat misbruik wil LDD stoppen door het "stempelen in de tijd te beperken", door "alleen pensioenen uit te keren na een carrière van 40 jaar", door "de regelneverij tegenover bedrijven te stoppen" en ten slotte door "geen talentloze migranten aan te trekken". Voor de economie is de staatshervorming maar een hulpmiddel, vindt LDD.

Ook voor andere maatschappelijke vraagstukken heeft LDD oplossingen bedacht. Kernenergie moet  groen en betaalbaar worden, het fileprobleem kan opgelost worden door het aanleggen van missing links en bredere wegen en de instellingen moeten afgeslankt worden door de Senaat en de provincies af te schaffen.

lees ook