250e Jommeke feestelijk voorgesteld

In het Stripmuseum in Brussel is het 250e album van Jommeke voorgesteld. De cover van "Savooien op de Galapagos" is getekend door de 11-jarige Sven Dhondt. Hij was de winnaar van een tekenwedstrijd op het internet.

Het 250e album is het laatste waar tekenaar Jef Nys, die vorig jaar overleed, aan meegewerkt heeft. Het was wel zijn uitdrukkelijke wens dat de reeks na zijn dood zou voortbestaan. Bepaalde regels moeten daarbij wel gerespecteerd worden. Jommeke mag niet in verband gebracht worden met alcohol, geweld of politieke partijen.

Het album met de tekening van Sven vooraan komt in een beperkte oplage in omloop. De jongen kreeg een exemplaar van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V). De eerste druk van de normale versie heeft een officiële cover in 3D (foto).

Sinds 1958 zijn er al meer dan 50 miljoen albums van Jommeke verkocht.