"300.000 jaar geleden al mensen in Limburg"

In de provincie Limburg wonen er al veel langer mensen dan aanvankelijk werd gedacht. Dat blijkt uit een onderzoek van de Zuid-Oost-Limburgse Archeologische Dienst (Zolad).

"We wisten al dat er 100.000 jaar geleden mensen aanwezig waren in onze provincie", zegt Tim Vanderbeke van Zolad. "Na een onderzoek van meer dan 5 jaar stellen we vast dat er 300.000 jaar geleden al mensen rondliepen."

"Die informatie is niet alleen belangrijk voor Vlaanderen of West-Europa, maar misschien wel voor een veel grotere context. Niet alleen in Noord-Oost-Limburg is er dus een schatkamer aan archeologie, maar over héél Limburg", aldus Vanderbeke.

Vanavond opent Zolad in Bilzen een overzichtstentoonstelling van de meest markante sites en vondsten van de voorbije jaren. De tentoonstelling staat tot eind september in het Oud Gasthuis in Bilzen. Daarna verhuist ze naar Lanaken en Riemst.