BMW moet 122.000 motors terugroepen

Het auto- en motormerk BMW roept 122.000 motors terug omdat er een probleem kan zijn met de remmen. Door de trillingen bij het rijden zouden lekken kunnen ontstaan in het voorste remsysteem.

Het gaat om motoren van het type R 1200 GS Adventure model, R 1200 GS, R 1200 R, R 1200 RT, R 1200 ST en K 1200 GT. Alle eigenaars van zo'n motor hebben een brief ontvangen met de vraag om de motor bij een garagehouder binnen te brengen. Wie nog geen brief heeft ontvangen, mag die in de komende dagen verwachten.

Deze motors zijn geproduceerd tussen augustus 2006 en mei 2009. Twee jaar geleden waren ook problemen met de remmen van dit type motor vastgesteld. De herstellingen die toen zijn uitgevoerd, blijken nu onvoldoende. BMW benadrukt wel dat slechts een klein deel van de motors een probleem zal hebben. Zolang er genoeg remvloeistof aanwezig is, zouden er ook geen problemen mogen optreden, stelt BMW. Tot nu toe zijn ook nog geen ongevallen gemeld met deze motor als gevolg van een slecht functionerend remsysteem.

Meest gelezen