José van Dam is ereburger van Brussel

Operazanger José van Dam heeft gisteravond na de opvoering van "Don Quichotte" in De Munt de titel van ereburger van Brussel gekregen. Burgemeester Freddy Thielemans noemt de afscheidnemende bariton "een buitengewone medemens".

Van Dam is een geboren Brusselaar en zet nu een punt achter een carrière van 50 jaar. Vanavond wordt in De Munt een laatste keer "Don Quichotte" van Jules Massenet opgevoerd, met Van Dam in de hoofdrol.

De plechtigheid vond gisteravond plaats na de voorlaatste voorstelling van "Don Quichotte" in De Munt.

Freddy Thielemans, de burgemeester van Brussel, heeft veel respect voor Van Dam. "Het is een uitzonderlijk talent. Hij is niet alleen een zanger, maar ook een acteur en hij is een buitengewone medemens, die erg sociaal is."

Meest gelezen