Meer ritten en inkomsten voor MIVB in 2009

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft vorig jaar het aantal ritten en de ontvangsten kunnen opkrikken. Dat blijkt uit het activiteitenverslag van 2009. In vergelijking met andere jaren is de groei wel veel minder groot.

Ondanks de economische crisis zag de MIVB het aantal ritten in 2009 toenemen met 1,56 procent tot iets meer dan 290 miljoen. Ook de ontvangsten stegen met 2,4 procent.

Daarnaast is er ook een stijging te noteren van de dekkingsgraad van de vervoersmaatschappij. Dat betekent dat de MIVB de uitgaven steeds meer dekt met haar eigen inkomsten. In tien jaar tijd is de MIVB erin geslaagd om de (financiële) tussenkomst van het gewest te halveren.

Verder blijft de Brusselse vervoersmaatschappij veruit de grootste werknemer in Brussel. Ze biedt werk aan 6.478 werknemers en nam vorig jaar nog eens 644 mensen aan.

De top van de MIVB deelde ook mee dat de prijzen in 2011, net als andere jaren, gematigd zullen stijgen. Het is de Brusselse regering die daarover haar fiat moet geven.