Mick Jagger: "Nu zijn we alleen nog lelijk"

Mick Jagger heeft woensdag in Cannes een documentaire voorgesteld over de opnames van de cd "Exile on Main Street". En de zanger van The Rolling Stones kreeg de lachers op zijn hand.

"Toen waren we "beauties and beasts", nu zijn we alleen nog "beasts"", grapte Jagger. "Nixon werd president, de oorlog in Vietnam woedde volop en Merckx won de Tour, maar wij wisten van niets want wij maakten opnames in een villa in het zuiden van Frankrijk."

De documentaire doet het verhaal van de opnames van de cd die als een van de beste van de groep wordt beschouwd. De Stones waren toen zowat elke avond dronken en hielden wilde feestjes met veel drugs. "Ik heb het idee van een documentaire altijd goed gevonden. Een cd maken is meer dan de muziek alleen. Je moet ook weten in welke context dat gebeurde."