Miss opnieuw genekt door fout antwoord

Na het badpakken- en avondjurkendefilé lag de titel van Miss America 2010 voor Miss Oklahoma, Morgan Elizabeth Woolard, voor het grijpen. Enkel de vragenronde moest ze nog feilloos proberen te doorstaan. Daar liep het uiteindelijk toch fout en tegen alle verwachtingen in eindigde ze op de meest teleurstellende plaats: de 2e.

Niet dat haar antwoord zo fout was, alleen wilde het publiek een ander antwoord horen. De vraag werd gesteld door acteur Oscar Nunez. Deze werd reeds tijdens het stellen van de vraag op boegeroep vanuit het publiek onthaald. Nunez vroeg wat Woolard dacht over de nieuwe immigratiewet in Oklahoma, waardoor de plaatselijke politie de identiteitspapieren van hen van wie nog maar vermoed wordt dat ze illegaal zijn, kan opvragen.

Woolard sprak haar goedkeuring uit over de nieuwe wet en werd onmiddellijk door het aanwezige publiek van antwoord gediend. Volgens diverse Amerikaanse media is het duidelijk dat dit de jury in zijn eindbeoordeling beïnvloed heeft.

Ook omdat de uiteindelijke winnares, Rima Fakih, een belabberde indruk gemaakt had tijdens het avondjurkendefilé -ze stapte op haar kleed- en een nietszeggend antwoord gaf op de juryvraag. Zowel in het badpakken- als het avondjurkendefilé lag ze ver achter op Miss Oklahoma.

Veel Amerikanen hopen intussen op gerechtigheid. Niet alleen omdat de huidige Miss al in opspraak gekomen is met foto’s van een zwoele paaldansact, maar ook omdat uit diverse polls gebleken is dat de nieuwe immigratiewet wel op veel publieke bijval kan rekenen. Toch, aldus publiciste Angie Meyer, kunnen missen in de toekomst best een “centrumlinks” antwoord formuleren op de vragen die hen gesteld worden.

lees ook