Pakistani kunnen niet meer op Facebook

In Pakistan is de sociale netwerksite Facebook afgesloten voor surfers. Een rechtbank heeft de toegang tot de website laten blokkeren na een klacht van een vereniging van islamitische advocaten.

Op een Pakistaanse Facebookgroep werd opgeroepen om op een welbepaalde dag karikaturen te tekenen van de profeet Mohammed. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij heel veel Facebookgebruikers en ook enkele islamitische advocaten. Die laatsten stapten daarop naar de rechter.

De betrokken pagina werd eerder al geblokkeerd, maar nu gaat een rechter van het hooggerechtshof nog een stapje verder. Volgens de rechter wordt de moslimgemeenschap emotionele schade berokkend door de pagina. Daarom is de volledige website tot het einde van de maand geblokkeerd. Dan zal de zaak ten gronde worden behandeld.