Personenpartij roept op om te gaan stemmen

De Personenpartij van zakenadvocaat Mischaël Modrikamen roept kiezers op om op 13 juni zeker te gaan stemmen. De partij maakte er zelfs het thema van haar campagne van. "Burgers, laat uw stem horen", luidt de slogan.

De Personenpartij, die mee geleid wordt door Rudy Aernoudt, ex-kabinetschef van de voormalige Vlaamse minister van Economie Fientje Moerman (Open VLD), werpt zich op als "de enige partij die België uit het moeras kan halen waarin het door de traditionele partijen verzeild is geraakt en waardoor het ook onbestuurbaar is geworden".

De Franstalige partijen moesten het gisteravond op een nationale meeting ontgelden: Modrikamen en Aernoudt spraken over "een land waar men werkloze voor het leven kan zijn, waar onveiligheid en straffeloosheid vaste prik zijn en waar communautair gekissebis belangrijker is dan de bekommernissen van de burgers".

Aernoudt pleitte ervoor om de lasten op werk te verlagen en te snoeien in het aantal ambtenaren: van iets meer dan een miljoen naar 300.000. Aernoudt en Modrikamen vielen ook uit naar de Franstalige openbare omroep RTBF, waar de PP niet mag debatteren met de grote partijen.

lees ook