Sex, the city en dure, héél dure kleren

Het is al een tijdlang gissen naar de kostprijs van de dure kledingsmaak van de 4 hoofdactrices in "Sex and the city 2". Afgelopen weekend maakte celebrity-stylist Phillip Bloch, die meermaals de opnameset bezocht heeft, een eigen berekening: het kledingbudget zou opgelopen zijn tot 10 miljoen dollar, of ruim 8.000.000 euro. "Sommige kleren die ze droegen waren duurder dan een terreinwagen", aldus Bloch.

Dit hoge bedrag is misschien niet zo verwonderlijk, want de 4 actrices in de film veranderen om de haverklap van kledingstuk. Zo trekt Carrie Bradshaw, gespeeld door Sarah Jessica Parker, meer dan 40 keer een andere outfit aan. Bovendien zijn de jurken afkomstig van de meest exclusieve modehuizen. Parker kreeg onder meer kleren om het lijf van Alexander McQueen, Pucci en Halston.

"Sex and the City 2"-styliste Patricia Field verdedigt in het tijdschrift "In touch weekly" haar exuberante kledijkeuze: "In tijden van economische crisis, wil je, als je naar de film gaat, een leuke tijd beleven." En, zo bedoelt ze, dan mag het al wat kosten. Field werd door Parker eerder al als "onmisbaar" voor de film omschreven.

Kristin Davis, Charlotte York in de film, liet intussen weten dat de actrices de kleren die ze in de film dragen, mee naar huis mochten nemen. "We zijn daar heel voorzichtig mee, hoor. Want meestal is er maar 1 exemplaar van gemaakt. Dus, we eten ze in ieder geval niet op", aldus Davis nog.

"Sex and the city 2" gaat binnenkort in wereldpremière. De 1e “Sex and the city” bracht ruim 330 miljoen euro op.

lees ook