Sieneke in Oslo op podium met draaiorgel

De Nederlandse Songfestivalkandidate Sieneke (18) heeft vanmorgen in Oslo haar eerste repetitie afgewerkt. De zangeres uit Nijmegen heeft een week zwijgplicht achter de rug omdat ze een ernstige keelontsteking had, maar ze kon zonder problemen zingen.

Sieneke brengt het nummer "Ik ben verliefd (Sha -la-lie)". Voor haar act staat er een groot draaiorgel op het podium met ingebouwd led-schermen waarop hartjes, zonnestralen en flarden tekst te zien zijn. Er zijn ook twee mimespelers die gekleed zijn als poppen en drie achtergrondzangeressen.

Het nummer van Vader Abraham lokte in Nederland al heel wat tegenstrijdige reacties uit. Maar TROS-directeur Pieter Kuipers maakt zich geen zorgen. "We gaan beslist opvallen met Sieneke, de act en het liedje". De zangeres zal volgende week donderdag tijdens de halve finale een witte broek en een witte bloes dragen.

De reis naar Oslo was voor Sieneke trouwens haar eerste vliegreis.