Sting gaat op tournee met Royal Philharmonic

De Britse zanger Sting gaat deze zomer op tournee met het Royal Philharmonic Ochestra. Er zijn in totaal 47 concerten gepland in Noord-Amerika en Europa. In ons land komt er een optreden in Antwerpen.

Sting speelde enkele jaren geleden al eens samen met het Chicago Symphony Orchestra. Dat liet een grote indruk na, want de zanger kreeg meteen zin om nog een aantal van zijn nummers te herwerken.

De nieuwe cd van Sting, "Symphonicities", ligt binnenkort in de winkel. Op de plaat speelt de zanger onder meer klassieke versies van zijn grootste hits zoals "Roxanne" en "Englishman in New York". "Ik voel me als een kind dat net een nieuw treintje heeft gekregen", zegt de zanger op zijn website.

Het wordt zijn eerste tournee sinds die in 2008 met The Police. Het eerste optreden vindt plaats op 3 juni in Vancouver. Vanaf 21 juli komen er ook optredens in Europa waaronder één in Antwerpen, al is nog niet duidelijk wanneer.

In 2006 bracht Sting al eens een "klassieke" cd uit met Keltische liederen gespeeld op een luit. Vorig jaar maakte hij nog een rustige cd met kerstnummers.