Verdachten moord Kitty toch naar assisen

Het Hof van Cassatie heeft beslist dat drie verdachten van de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen toch voor het assisenhof moeten verschijnen. De drie hadden een reeks argumenten aangevoerd om aan te tonen dat het gerechtelijk onderzoek op een ongeoorloofde manier gevoerd was, maar al die argumenten zijn verworpen.

De 23-jarige Kitty Van Nieuwenhuysen werd in december 2007 doodgeschoten toen ze in Lot, een deelgemeente van Beersel, tussenbeide kwam bij de diefstal van een vrachtwagen. Haar collega en een buurtbewoner raakten zwaargewond.

Anderhalve maand na de feiten, op 19 januari 2008, pakten de speurders drie verdachten op. Het drietal ontkende van in het begin elke betrokkenheid. Hun advocaten voerden aan dat het DNA-onderzoek op een onwettige manier was uitgevoerd en dat er heel wat sporen niet of nauwelijks waren onderzocht.

De Brusselse raadkamer stelde echter voldoende bezwaren vast, waarop de kamer van inbeschuldigingstelling in maart het drietal verwees naar het hof van assisen.