700.000 snelheidsboetes in 2009

De federale politie heeft vorig jaar 700.000 snelheidsboetes uitgeschreven. Dat zijn er 160.000 meer dan in 2008. De controles zullen overigens nog strenger worden.

De federale politie wil in de toekomst nog strenger gaan controleren op overdreven snelheid. Door een combinatie van controles wil de politie de pakkans verhogen.

"We willen nog meer met de combinatie van mobiele controles en de onbemande controles werken", zegt commissaris van de federale wegpolitie Michaël Jonniaux. "In de buurt van onze onbemande camera's zullen we dus ook met mobiele dispositieven werken, om te vermijden dat de bestuurders alleen op die plaatsen remmen."

Ook trajectcontroles zullen in de toekomst meer gebruikt worden. Op dit moment zijn die nog in een testfase. Bij trajectcontroles wordt de gemiddelde snelheid van een voertuig voor een bepaald traject gecontroleerd.