“Octomom” maakt reclame voor sterilisatie dieren

Nadya Suleman, moeder van de bekende Californische achtling, verkeert in geldnood en dan is alles goed om brood op de plank te krijgen. Dus maakt ze nu reclame voor de sterilisatie van honden en katten. Dat bericht tmz.com.

In haar voortuin prijkt een bord van de dierenrechtenorganisatie PETA met daarop de boodschap: "Laat je hond of kat geen moeder van een achtling worden. Altijd castreren of steriliseren." De alleenstaande en werkloze moeder, die in totaal veertien kinderen heeft, krijgt in ruil 5.000 dollar en een maand lang vegetarische kost.

In maart werd bekend dat Suleman met financiële problemen kampt en mogelijk uit haar huis zal worden gezet, omdat ze achterop is geraakt met de afbetaling. Al haar kinderen werden geboren na kunstmatige bevruchting. Critici menen dat ze daardoor onverantwoordelijk en riskant gedrag tentoonspreidde. Anderen verwijten haar dan weer mediageilheid, omdat ze voortdurend met haar achtling op televisie wil komen.

lees ook