Brecht Evens wint eerste Vandersteenprijs

De jonge Vlaamse stripmaker Brecht Evens (24) heeft met zijn album "Ergens waar je niet wil zijn" de eerste Willy Vandersteenprijs gewonnen. De Vandersteenprijs is goed voor 5.000 euro en er wordt ook een rondreizende tentoonstelling over het album van de laureaat gemaakt.

De Willy Vandersteenprijs bekroont het beste oorspronkelijk Nederlandstalige album van de voorbije twee jaar. De onderscheiding wordt afwisselend utgereikt op de stripfestivals in het Nederlandse Haarlem en Turnhout. De prijs is een initiatief van Stripdagen Haarlem, Stripfestival Turnhout en het Vlaams-Nederlands huis deBuren in Brussel.

"Ergens waar je niet wil zijn" is het vierde stripalbum van de 24-jarige Brecht Evens. De strip was samen met een 300-tal andere albums geselecteerd voor de eerste Willy Vandersteenprijs.

"Ergens waar je niet wil zijn" is ondertussen aan een internationale carrière begonnen. "Het album is al vertaald in het Frans en dit jaar verschijnt nog een Engelse, een Spaanse en een Duitse vertaling", aldus Evens in Mezzo op Radio 1.

Brecht Evens zal de onderscheiding op 4 juni in ontvangst nemen op het Stripfestival van Haarlem. Leen Vandersteen, de dochter van Willy Vandersteen, zal de prijs uitreiken.

Meest gelezen