Britse kandidaat neemt dan maar de boot

De Britse kandidaat voor de Eurovisie Songfestival is vanmorgen met de boot vertrokken naar Denemarken. Door de aswolk én stakingsgevaar bij de Britse luchtvaartmaatschappijen zou hij anders misschien niet in Oslo raken.

Groot-Brittannië treedt sowieso aan in de finale en daarom vertrok Josh Dubovie later dan onze Tom Dice. Om geen enkel risico te nemen doet hij de tocht nu per boot en met de bus in plaats van met het vliegtuig.

Dubovie vaart eerst naar Esjberg in Denemarken. Daarna wacht hem een busreis naar het noorden van het land om in Hirtshals opnieuw de ferry te nemen naar Larvik in Noorwegen.

Voor Dubovie is het wel een kleine tegenvaller. Een vliegreis zou hem in 2 uur in de Noorse hoofdstad hebben gebracht, nu doet hij er wel 36 uur over. Normaal gezien komt hij zaterdagochtend aan rond 4.30 uur.