Gaat boerkabetoging ondanks verbod toch door?

Brussel heeft een boerkabetoging verboden, maar de organisatoren zouden van plan zijn de actie toch te laten doorgaan. Een moslimorganisatie had moslims in heel Europa opgeroepen om zaterdag te betogen tegen het boerkaverbod in verschillende Europese landen.

De moslimvereniging die had opgeroepen tot de betoging, wil naar eigen zeggen op een vreedzame manier haar ongenoegen uiten. "We komen op straat om de volgende generatie een leven met islamitische kleren te gunnen", luidt het.

De stad heeft de betoging verboden omdat "de veiligheid moet primeren". Brussel verwacht zaterdag ook al 40.000 mensen voor de jaarlijkse Zinneke-parade, een familiefeest. Bovendien gebruiken de organisatoren van de betoging geen officiële naam, maar een krijgsnaam. Verder vreest de politie dat er mensen zouden komen tegenbetogen.

De stad heeft daarom aan de organisatie gevraagd om alle aankondigingen voor de manifestatie stop te zetten. Maar die zou van plan zijn om alles toch te laten doorgaan.