Huis Ronald Janssen niet in beslag genomen

Het gerecht gaat geen beslag leggen op de woning van seriemoordenaar Ronald Janssen in Loksbergen, een deelgemeente van Halen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen beslist. Janssen krijgt trouwens nog altijd zijn loon als leraar.

De ouders van het vermoorde meisje Shana Appeltans, tevens de buren van Janssen, hadden gevraagd dat het huis in beslag zou worden genomen en dat met het geld een schadevergoeding zou worden betaald.

Maar omdat de woning van Janssen niet voortkomt uit zijn misdrijven, heeft de kamer van inbeschuldigingstelling dat verzoek afgewezen.

Janssen, die beschuldigd wordt van de moord op Annick Van Uytsel en van het koppel Shana Appeltans en Kevin Paulus, krijgt trouwens nog altijd zijn loon als leraar uitbetaald. Zijn ontslag is pas mogelijk na een gerechtelijke uitspraak, zegt het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) in De Standaard.

"Wij vinden dat ook onrechtvaardig, maar er is niets aan te doen", klinkt het. "We werken wel aan een oplossing voor dit soort extreme gevallen, maar die kan ten vroegste eind dit jaar ingaan."

Meest gelezen