Jongeren willen dorpscafé redden

Een groepje jongeren is een actie begonnen om het dorpscafé "De Tijger" in Sint-Michiels, een deelgemeente van Brugge, te laten voortbestaan.

Een tijdje geleden sloot het dorpscafé "De Tijger" in Sint-Michiels de deuren. "En dat is jammer", zegt Karel D'hont, een van de drijvende krachten achter "de vrienden van De Tijger".  "De Tijger was een echt dorpscafé voor jong en oud dat nu dreigt te verdwijnen. Het is voorlopig nog onduidelijk wat er nu zal gebeuren met het leegstaande gebouw. "

Naast een affichecampagne houden de vrienden van De Tijger komende zaterdagnamiddag een mini-bottelón op het terras van het dorpscafé. "Noodgedwongen zullen we zelf een verfrissende pint en onze terrasstoel moeten meebrengen. Met deze ludieke actie willen we tonen dat er heel wat mensen, zowel jong als oud, hopen dat er snel een nieuwe uitbater gevonden kan worden voor De Tijger", aldus D'hont.