Klanten Electrabel betalen tot 120 euro extra

Zowat 12.000 Vlamingen betalen deze maand tussen de 35 en 120 euro meer op hun energiefactuur. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De reden daarvoor is dat energiereus Electrabel de voorbije jaren enkele duizenden klanten te veel "gratis" energie heeft geleverd.
(archieffoto)

Elk gezin in Vlaanderen heeft jaarlijks recht op 100 kWh gratis elektriciteit, vermeerderd met 100 kWh per gezinslid. Maar bij Electrabel schrokken ze zich onlangs een hoedje toen ze merkten dat ze 11.000 à 12.000 Vlamingen jarenlang te veel gratis energie hadden gegeven. In plaats van één gratis portie per jaar gaven ze er twee. Al die tijd had het bedrijf niets in de gaten.

Toen de "systeemfout" tijdens een kwaliteitscontrole ontdekt werd, begon Electrabel meteen met de terugvorderingen. Wettelijk gezien kan Electrabel slechts de te veel gegeven energie tot één jaar terug terugvorderen.