Kwart minder reizigers op Zaventem door aswolk

Op de luchthaven van Zaventem is het aantal passagiers de voorbije maand met 23 procent gedaald in vergelijking met april van vorig jaar. De aswolk van de IJslandse vulkaan is de voornaamste oorzaak.

In april waren er op de luchthaven ruim 15.000 vluchten en kwamen er ruim 1 miljoen passagiers voorbij. Toch beduidend lagere cijfers dan in dezelfde periode vorig jaar. Als gevolg van de aswolk bleef het Belgische luchtruim meer dan 5 dagen gesloten. Ook elders in Europa ondervond het vliegverkeer dagenlang hinder.

"De grote daling van het aantal passagiers vertaalt zich in mindere inkomsten voor de luchtvaartmaatschappij", zegt woordvoerder Jan Van der Cruysse van Brussels Airport. "Maar niet alleen op financieel vlak, ook op andere gebieden is de daling merkbaar."