Michaël Borremans schildert voor het paleis

De Belgische kunstschilder Michaël Borremans werkt aan een reeks werken voor de collectie van het koninklijk paleis. Komende zomer zullen de vijf schilderijen en een film van Borremans voorgesteld worden.

"Ik heb mij geïnspireerd op de traditie van de hofkunst. Eeuwenlang hebben kunstenaars werk in opdracht gemaakt voor paleizen. Het heeft iets sprookjesachtigs dat dat nog steeds gebeurt", aldus Michael  Borremans in De Standaard.

Koningin Paola nam het initiatief om Borremans te engageren. Ze staat bekend als fan van hedendaagse kunst. Michaël Borremans is niet de eerste Belgische kunstenaar die in opdracht van het koningshuis werken maakt. Onder anderen Jan Fabre, Dirk Braeckman en Marthe Wéry werkten eerder al voor en in het koninklijk paleis in Brussel.