Ninja’s leren overvallers een lesje

Drie Australische straatrovers hebben de schrik van hun leven beleefd toen ze werden aangevallen door vijf ninja’s. Het drietal probeerde een Duitse student te beroven, maar dat was buiten vijf leden van een nabijgelegen gevechtsportschool gerekend. In hun ninjapak schoten ze de student te hulp.

De drie overvallers viseerden een 27-jarige student toen hij in Sydney uit de trein stapte. De Duitse student verblijft in de Australische stad voor een uitwisselingsproject. Toen het trio hun slag sloeg, zag een leerling van de Ninja Senshi Ryu School wat er gaande was. Hij vroeg zijn leraar en drie andere leerlingen om hulp en samen gingen ze erop af.

“We liepen naar buiten en zetten al schreeuwend de achtervolging in”, vertelt ninjaleraar Kaylan Soto aan de BBC. “De overvallers draaiden zich om en zagen vijf ninja’s in zwarte ninjapakken op zich afstormen waarop ze in paniek raakten en het op een lopen zetten. Ik vermoed dat ze nog steeds aan het rennen zijn. Ze kozen alvast de verkeerde plek uit.”

Het slachtoffer raakte uiteindelijk lichtgewond en de overvallers slaagden er toch nog in om zijn iPod en mobiele telefoon mee te graaien, aldus de Australische politie. Ondertussen zijn twee daders gearresteerd en aangeklaagd voor de overal. Een derde verdachte is nog voortvluchtig.

lees ook