Onderzoek naar misbruik "sterrenmeisje"

Het parket van Kortrijk start een onderzoek naar het seksueel misbruik waar het "sterrenmeisje" Kimberley Vlaeminck vermoedelijk slachtoffer van werd. Over dat misbruik schrijft ze in haar pas verschenen boek "Van sterrenmeisje tot Kimberley".

Wat er precies gebeurd is, vertelde ze ook in een interview met De Standaard. "Ik was samen met mijn nichtje op bezoek bij haar mémé. We gingen langs bij de buurvrouw, een onthaalmoeder, omdat daar nog een nichtje van ons zat. Toen we binnenstapten, zaten de kindjes te eten. De man van de onthaalmoeder stond in de keuken, en hij speelde met zijn lid toen hij ons zag", klinkt het.

"Hij lokte me naar een kamertje. Daar sloeg hij heel hard, met een lange ijzeren staaf, tegen mijn onderbuik. Ik draag nog steeds de littekens". Kimberley is daarna naar eigen zeggen "nooit meer dezelfde geweest".

Er is hierover nooit een klacht ingediend, maar de feiten zijn nog niet verjaard. Omdat het parket nu via het boek op de hoogte is van de feiten, gaat het parket Kimberley en de man ondervragen.