Puzzel is na 7,5 jaar eindelijk af

De Britse puzzelaar Jack Harris heeft zijn puzzel van 5.000 stukjes eindelijk kunnen voltooien. De gepensioneerde puzzelfanaat deed er maar liefst 7,5 jaar over. De reden? Er ontbrak een cruciaal stukje.

De 86-jarige Harris kreeg in 2002 van zijn schoondochter een puzzel met 5.000 stukjes cadeau. Op de puzzel stond de prent van het schilderij “De terugkeer van de verloren zoon” van James Tissot. Bijna acht jaar later, toen de puzzel eindelijk af was, bleek dat het laatste stukje ontbrak.

De puzzelfabrikant hoorde van zijn pech en besloot te helpen. De bewuste puzzel is niet meer in productie, maar speciaal voor de 86-jarige man werd het missende stukje nagemaakt en bij hem thuis afgeleverd.

“Het was de terugkeer van het verloren puzzelstukje”, reageerde Harris blij. “Ik was verrukt dat ik de puzzel eindelijk kon afmaken.” De fabrikant heeft de man ook nog enkele nieuwe puzzels gegeven voor al zijn moeite. Het ontbrekende stukje werd wellicht weggegooid of opgegeten door de honden van zijn schoondochter.

lees ook