SP.A zegt: "We moeten weer vooruit"

De SP.A trekt naar de verkiezingen met de slogan "We moeten weer vooruit" en als ondertitel "We doorbreken samen de stilstand van de Wetstraat". De partij verwijst daarmee naar de "politieke stilstand" op federaal niveau de laatste drie jaar.

"De Wetstraat is de voorbije drie jaar alleen bezig geweest met zichzelf en niet met de problemen van de Dorpsstraat, de mensen", zegt partijvoorzitter Caroline Gennez tijdens de persvoorstelling van de campagne.

"De stilstand waarmee we willen afrekenen, toont zich op twee domeinen: communautair en sociaaleconomisch", zegt Gennez. "De SP.A is de enige Vlaamse partij die al jaren een programma voor een sociale staatshervorming heeft. Het federale niveau moet versterkt worden om onze sociale zekerheid betaalbaar te houden en de regionale niveaus moeten versterkt worden zodat we echt kunnen investeren in onze economie."

De tweede stilstand toont zich volgens Gennez op sociaaleconomisch vlak. "CD&V en Open VLD hebben na drie jaar onderling geruzie elkaar voor de verkiezingen blijkbaar opnieuw gevonden rond 1 boodschap", hekelt Gennez, "volgens hen is er alleen maar ruimte om te besparen op de kap van de gewone mensen". Daar voegt ze nog aan toe dat "er nood is aan een socialistische partij om de paraplu's eerlijk te verdelen".

Opvallend zijn de gezichten van de campagne. Het zijn geen lijsttrekkers of andere politici, maar gewone mensen: mannen, vrouwen, kinderen. En oud-premier wijlen Achille Van Acker, een van de grondleggers van de sociale zekerheid, en nu boegbeeld "als opa van de SP.A".

Ontwerp je eigen affiche

De SP.A neemt haar slogan ook letterlijk en wil gewone mensen op de affiche zetten. Op de partijwebsite staat te lezen: "sp.a brengt de mensen uit alle straten in Vlaanderen samen, om de stilstand in de Wetstraat te doorbreken. Gewone mensen zijn het gezicht van de campagne. Je kan ook je eigen campagne-affiche ontwerpen."

Dat kan via deze link. De slogan van de SP.A krijg je er gratis bij.

lees ook