Tom Dice maakt het blauw en niet te bont

In Oslo heeft Tom Dice voor het eerst opgetreden in de outfit die hij ook zal dragen tijdens de halve finale van volgende week. Dice had geen problemen tijdens de tweede officiële repetitie en de nieuwe look werd gesmaakt.

Tom Dice kwam het podium van de Telenor Arena in Oslo op in een donkerblauwe broek met een bijpassende blazer en een vlot hemd. Zelfs de gitaar waar het allemaal om draait, kreeg een blauwe schijn. Hij speelde zijn nummer uiteindelijk 6 keer. "Het was een goeie repetitie. We zijn nog altijd heel ontspannen, ook al omdat de organisatie hier zo goed is", zei de zanger achteraf.

Opvallend naast de nieuwe outfit was dus de bijpassende blauwe gitaar. "Die is nieuw en heb ik gekregen van de stad Eeklo (waar Dice woont, red.). Ze past ook perfect bij de outfit." Veel problemen om te wennen aan zijn nieuwe instrument had Dice naar eigen zeggen niet. "Het is echt my guitar. Toen ik er de eerste keer op speelde klonk het super, ik was meteen verliefd."

De zanger krijgt maandag nog een laatste generale repetitie om de details goed te krijgen. "Ik heb gemerkt dat alles minder overtuigend overkomt op beeld. Daarom moet ik een beetje aan overacting doen. Maandag zal ik proberen om mijn emoties wat beter uit te spelen."

De VRT koos er dit jaar bewust voor om geen promotietour te maken. Daardoor kan Dice rustig naar de halve finale toeleven. "Als mensen dat willen, geven we wel een interview, maar het blijft kalm. Morgen gaan we Oslo bezichtigen met enkele andere kandidaten en zaterdag is er een persvrije dag en is het sowieso rustig. Zo kunnen we 's avonds de finale van de Champions League volgen op café. Voor wie ik supporter? Moeilijk, ik had liever gehad dat Barcelona er nog bij was."

Enkele fans krijgen nog een privéconcertje

Ook Eén-woordvoerder Björn Verdoodt was tevreden na de tweede repetitie. "De Noorse tv heeft wel nog wat gespeeld met de regie om het dinsdag mooi in beeld te krijgen. Maar het gaat om details. Het nummer is makkelijk in beeld te brengen. De opties waar zij tussen twijfelen, zijn allemaal mooi."

In de Telenor Arena waren ook enkele Belgische fans opgedaagd. Die kregen tussen de opnames door een privéconcertje. "Hij heeft voor hen wat op zijn gitaar gespeeld toen de regie overleg pleegde."

Meest gelezen