Twee schoolkinderen aangereden op zebrapad

In Evergem zijn gisteren twee schoolkinderen op het zebradpad aangereden door een auto. Het gaat om een meisje van 12 en haar zusje van 6. De bestuurder die het ongeluk veroorzaakte, zat dronken achter het stuur.

De slachtoffertjes waren twee Turkske meisjes uit Gent. De zusjes werden onmiddellijk overgebracht naar het AZ Sint-Lucas in Gent en verkeren niet in levensgevaar. Op het moment van het ongeval had de bestuurder, een man van 44 uit Evergem, teveel gedronken. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Het meisje was haar jongere broertje gaan ophalen in de naschoolse kinderopvang. Samen zouden ze de tram naar huis nemen in Gent. Op weg naar de tramhalte langs de drukke N456, tussen de R4 en Sleidinge, liep het mis. Toen ze de straat overstaken, maaide een auto hen van het zebrapad.

De directrice van de school pleit al jaren voor een snelheidsbeperking op de drukke weg. Nu mag daar nog 70 kilometer per uur worden gereden.