Vlaams Belang voert campagne in Afrika

Samen met ALCEC (Association de Lutte Contre L'Emigration Clandestine) gaat Vlaams Belang Afrikanen waarschuwen voor de gevaren die verbonden zijn aan illegale immigratie richting Europa. Het campagnemateriaal wordt verspreid in 4 Midden-Afrikaanse landen.

Met de ontradingscampagne willen Vlaams Belang en ALCEC jonge Afrikanen duidelijk maken dat illegale emigratie naar Europa gevaarlijk is en de emigrant het leven kan kosten. Verder willen ze benadrukken dat de toekomst van deze jonge Afrikanen in de opbouw van hun eigen land ligt, en niet in Europa. Het campagnemateriaal wordt verspreid in Kameroen, Congo, Gabon en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Vijf verkiezingseisen

In 2008 werkte Vlaams Belang al eens samen met ALCEC aan een campagne waarbij illegalen aangemoedigd werden vrijwillig naar hun eigen land terug te keren. Eind vorig jaar trok een delegatie van Vlaams Belang naar Kameroen.

Filip Dewinter, lijsttrekker voor de Senaat, kondigde de nieuwe ontradingscampagne aan op een persconferentie met ALCEC-voorzitter Emile Bomba. Van de gelegenheid maakte hij gebruik om vijf Vlaams Belangverkiezingseisen inzake illegale immigratie en regularisatie voor te stellen.

Zo pleit de partij voor korte asielprocedures en wil ze niet weten van een gedoog- of regularisatiebeleid. Verder eist Vlaams Belang een efficiënter uitwijzingsbeleid, grotere investeringen in de vrijwillige terugkeer en een actief opsporingsbeleid naar illegalen. In de zogenoemde bronlanden moeten ontradingscampagnes opgestart worden tegen illegale emigratie.

lees ook