4 stranduitbatingen verzegeld door terrassen

In Knokke-Heist zijn vier stranduitbatingen vanmorgen verzegeld door de diensten van Stedenbouw West-Vlaanderen. Volgens de provincie kan het niet dat uitbaters op het strand een terras hebben.

Op de terrassen kunnen strandgangers terecht om iets te drinken of te eten. De uitbaters zeggen dat zo'n strandterras wél is toegelaten. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist steunt de stranduitbaters daarin.

"De stranduitbatingen worden net voor het verlengde weekend verzegeld", zegt Ronny De Kimpe van de vzw Stranduitbaters Knokke-Heist. "Bovendien is het net dit weekend heel mooi weer. In het buitenland vormen stranduitbatingen geen probleem, maar in Knokke-Heist willen ze het verbieden."

De twist over de verkoop van drank op het strand van Knokke-Heist sleept al enkele jaren aan.