"Geen overlevenden van Afghaanse crash"

In de bergen van Afghanistan hebben hulpverleners het wrak bereikt van het vliegtuig dat daar maandag is neergestort. Er zouden geen overlevenden gevonden zijn.

Het wrak van het toestel is eerder ontdekt door een verkenningsvliegtuig van de NAVO-vredesmacht. Door de sneeuw, de wind en het slechte weer was het voor hulpverleners op de grond erg moeilijk om het wrak te bereiken.

Volgens hen is het toestel in stukken gebroken en liggen er overal brokstukken. Er zijn al een paar lichamen geborgen, maar tot nu toe hebben de hulpverleners geen overlevenden gevonden.

Het toestel van Pamir Airways is maandag neergestort in de bergen van de Hindu Kush, in het centrum van het land. Het maakte een vlucht van Kunduz in het noorden naar de hoofdstad Kaboel. Aan boord waren 44 mensen. Onder hen zijn drie Britten, een Amerikaan en nog zes andere buitenlanders.