"Ik had een playboy kunnen zijn"

Acteur Chris O'Donnell, bekend van de tv-serie "NCIS: Los Angeles", siert binnenkort de cover van de speciale "Hot Husbands"-editie van het Amerikaanse vrouwenmaandblad Redbook. In het daarbij horende interview reageert de 39-jarige acteur, vader van 5 kinderen, enigszins verrast op zijn aantrekkingskracht als sexy vader.

"Ik had even goed het leven van een playboy kunnen leiden. Maar ik moest een keuze maken, ofwel playboy ofwel een traditioneel gezinsleven. Ik heb uiteindelijk voor het laatste gekozen. En eigenlijk is het geleden van mijn periode van Batman, midden jaren '90, dat ik nog zoveel aandacht gekregen heb. Iedereen, waar ik ook kwam, kende mij toen. Bewust heb ik dan de rem gezet op mijn carrière.", aldus de acteur, die in "Batman Forever" en "Batman & Robin" de rol van Robin vertolkte.

Hij probeert zijn kinderen, die tussen de 2 en 10 jaar oud zijn, zoveel mogelijk aandacht te geven, wat niet altijd even gemakkelijk is. O'Donnell: "Ik heb ook tekortkomingen. Zo kan ik, na een dag hard werken, nogal opvliegend uit de hoek komen. Maar ik weet dat ik dat niet op de kinderen mag afreageren. Gelukkig helpt mijn vrouw Caroline me daarin. Zij is van nature rustiger, waardoor we elkaar compenseren." Het gezin O'Donnell probeert zich te beredderen met een occasionele babysit, en weigert een nanny in huis te halen.

O'Donnell noemt zich ten slotte ook nog een knuffelaar: "Ik heb mijn kinderen goed getraind om zoveel mogelijk te knuffelen en elkaar vast te pakken."

Chris O'Donnell speelt momenteel de rol van G.Callen in "NCIS: Los Angeles", naast rapper LL Cool J en Oscarwinnares Linda Hunt. Voor zijn rol in "Scent of a woman", met Al Pacino, werd hij in 1992 genomineerd voor een Golden Globe voor beste mannelijke bijrol.

lees ook