Afscheid van Bobbejaan Schoepen op 29 mei

De afscheidsplechtigheid voor Bobbejaan Schoepen zal op zaterdag 29 mei om 12 uur plaatsvinden. De plaats moet nog bepaald worden. Dat heeft de familie van de overleden artiest laten weten in een persmededeling.

De plechtigheid zal bestaan uit een korte ceremonie en een muzikaal eerbetoon van enkele bevriende artiesten. De familie wil "in woord, beeld en met muziek op authentieke wijze teruggaan naar de roots van de artiest". Daarom zal de plechtigheid gehouden worden in een circustent.

Het is de expliciete wens van de familie dat de plechtigheid toegankelijk is voor het grote publiek. Omdat misschien niet iedereen een plaatsje zal vinden in de tent, zal de plechtigheid te zien zijn op grote schermen rond de tent. Na de plechtigheid zal de kist van Schoepen ook worden rondgereden in een koets met paard zodat iedereen hem een laatste groet kan brengen.

De begrafenis zelf zal in intieme kring plaatsvinden op maandag 31 mei in Lichtaart.