Al 150.000 bezoekers voor Gallo-Romeins Museum

1 jaar na de opening van het vernieuwde Gallo-Romeins Museum in Tongeren heeft het museum 150.000 bezoekers ontvangen. Veel gezinnen brengen een bezoek en de toeloop blijft volgens het museum groot.

"Dit is een mooi resultaat", zegt gedeputeerde Gilbert Van Baelen. "Wij hebben de lat hoog gelegd en onze doelstellingen gehaald. De reacties van onze bezoekers op het nieuwe gebouw, de inrichting, het museumverhaal,...  zijn bijzonder positief."

"Opvallend veel gezinnen bezochten het museum", aldus Van Baelen. "Ongeveer 1/3e van de bezoekers komt uit de provincie Limburg. De tentoonstelling "Ambiorix: koning van de Eburonen" ontving 45.000 bezoekers. En de bezoekers stromen nog altijd binnen. Zo waren er de voorbije week alleen al meer dan 5.000 bezoekers."

Vorige week ontving het Gallo-Romeins Museum ook een nominatie voor een prestigieuze buitenlandse museumprijs de "Museums & Heritage Awards for Excellence" en het museum is ook genomineerd voor de "OKV-Museumprijs Vlaanderen". "Dat zijn naast de waardering die wij krijgen vanwege onze bezoekers 2 belangrijke erkenningen vanuit de sector zelf. Dat doet ook altijd veel plezier", zegt museumdirecteur Carmen Willems.