Bestuurder en passagier vluchtmisdrijf aangehouden

De politie van Leuven heeft een twintiger opgepakt die vluchtmisdrijf heeft gepleegd nadat hij vanmorgen een ongeluk had veroorzaakt. Bij het ongeval kwam een 78-jarige man om het leven.

De Leuvense politie sloot de Tiensestraat een tijdje af en het Leuvense parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het parket vorderde een onderzoeksrechter. Ondertussen werd door de politie van Herent-Kortenberg het beschadigde voertuig aangetroffen ter hoogte van de woning van de verdachte in Herent.

De politie heeft de bestuurder van het voertuig, een twintiger uit Herent en zijn passagier kunnen opsporen. Ze werden aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurder net voor het ongeval ook al tegen een wagen gereden was, waarna hij tegen hoge snelheid weggevlucht was.