Beurzen sloten een jojo-dag af

De Europese beurzen hebben vandaag tussen winst en verlies gezweefd en gingen tenslotte in verspreide slagorde de week uit. De onzekerheid over de schuldencrisis in de eurozone is zeker nog niet weg.

Het is een rotweek geweest op de aandelenbeurzen en zeker na het verlies van New York gisteravond, wisten ze zich vandaag geen raad meer. De meeste indexen schommelden tussen winst en verlies.

Op Euronext Brussel sloot de Bel-20 vanavond met een winst van 0,4%. Vooral KBC (+4,3%) profiteerde van de verkoop van het filiaal KBL aan het Indiase Hinduja. Ook Ageas (+3,7) en Dexia (+1,6%) sloten hoger. De winst maakt echter de forse verliezen van de voorbije weken niet goed.

Elders in Europa zaten Parijs (-0,4%), Londen (-0,2%) en Frankfurt (-0,66%) lager, zij het lichtjes. De fel geplaagde beurzen van Madrid (+1,48%) en Milaan (+1,32%) sloten wel in het groen.

In New York sloot de Dow Jones vandaag 1,25% hoger en de Nasdaq steeg met 1,15%. Eerder op de dag was Tokio geëindigd met een verlies van 0,4%. Dat is niet veel, maar in de voorbije week bedroeg het verlies in Tokio 6,5%.

Meest gelezen